Το Νησί των Παξών

Ιόνιο

Ο Ποσειδώνας, ο θεός της θάλασσας πέταξε την τρίαινά του με δύναμη στην Κέρκυρα προκειμένου να αποκολλήσει ένα κομμάτι της, μακριά από τους ανθρώπους και τους υπόλοιπους θεούς. Με την σκέψη να κατοικήσει εκεί με την αγαπημένη του Αμφιτρίτη.

Έχασε όμως την τρίαινα του την οποία και βρήκαν οι κάτοικοι του νησιού αργότερα, όταν σχηματίστηκε ο πρώτος οικισμός και την χρησιμοποιούν από τότε ως έμβλημα τους.

Ειδυλλιακό και παρθένο νησί οι Παξοί μοιάζουν σαν το μικρό κομμάτι του παραδείσου που έπεσε στη γη. Οι απέραντοι ελαιώνες ζουν αρμονικά πλαισιωμένοι από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.
Εκκλησίες, μοναστήρια, αρχαιολογικά μουσεία, το μουσείο της ελιάς, γραφικά σοκάκια, το λιμάνι, είναι μερικά από τα στοιχεία που δίνουν τι ιδιαίτερο χρώμα στο νησί.
Πλούσια ύπαιθρος με διάσπαρτα γραφικά χωριουδάκια, με τοποθεσίες με μεγάλο ιστορικό και μυθολογικό ενδιαφέρον, οι Παξοί είναι το ιδανικό μέρος για να συγχρονιστείτε με το χαλαρό ρυθμό και την καλή διάθεση των κατοίκων.

Image module
Image module

Στους Παξούς μπορείτε να απολαύστε την ηρεμία και τη γαλήνη ή να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για μία από τις οργανωμένες βόλτες γύρω από το νησί και να επιλέξετε κάποιες από τις ειδυλλιακές παραλίες του νησιού με τα λευκά βότσαλα και τα κρυστάλλινα νερά.
Υπάρχουν πολλές διαδρομές για πεζοπορία και είναι δυνατό ακόμη να περπατήσετε από τη μια πλευρά του νησιού έως στην άλλη και να συναντήσετε μερικά από τα παραμυθένια και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια του νησιού καθώς επίσης, εξωκλήσια, ανεμόμυλους και παλιά ελαιοτριβεία.
Πολλοί όρμοι είναι προσβάσιμοι μόνο με τα πόδια ή με τα καραβάκια που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε τα καλύτερα σημεία της ακτογραμμής του νησιού, και συχνά ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στις πιο απομακρυσμένες παραλίες.

Νότια μπορείτε να επισκεφτείτε του Αντίπαξους που είναι μόλις 20 λεπτά με τα καραβάκια, με παραλίες αμμώδεις, τουρκουάζ νερά και όμορφους αμπελώνες.
Για τους ρομαντικούς ο κόλπος του ερημίτη προσφέρει το καλύτερο ηλιοβασίλεμα του Ιονίου.
Τέλος, οι διάσπαρτες παραδοσιακές ταβέρνες προσφέρουν υπέροχα τοπικά εδέσματα και φρέσκα θαλασσινά μαγειρεμένα με ελαιόλαδο που παράγεται στο νησί, εξαιρετικής ποιότητας, καθώς και κρασί από τους αμπελώνες της περιοχής.

Image module